Kööpenhamina - Tunnelmallista kaupunkilomaa


Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on monipuolinen matkakohde niin aikuisille kuin lapsiperheille. Tasainen maasto ja erinomaiset, leveät ja selkeät pyörätiet houkuttelevat ottamaan kohteen haltuun helposti pyöräillen – vuokraamoja löydät lähes jokaisesta korttelista. Myös julkinen liikenne kaupungissa on toimivaa.

Kulttuuria ja shoppailua
Kööpenhaminan sydän on kuuluisa, tunnelmallinen kävelykatu Strøget, jonka varrelta löytyy ostosmahdollisuuksia sekä ravintoloita joka makuun. Erityisen loistava kohde Kööpenhamina on designista ja sisustuksesta kiinnostuneelle shoppailijalle.

Kaupungin arkkitehtuuri on kiinnostava yhdistelmä vanhaa ja perinteistä tanskalaista tyyliä sekä modernia, uutta suunnittelua. Kööpenhamina tarjoaa paljon museoita keskustan alueella ja lisäksi esimerkiksi modernin taiteen museo Louisiana on upea kohde hieman kaupungin ulkopuolella

Nyhavn on värikäs satama-alue, jonka monissa ravintoloissa pääset nauttimaan tanskalaisesta hygge-tunnelmasta ja perinteisistä paikallisista herkuista kuten kylmästä lounaslautasesta rapu- ja kalaherkkuineen – leivän ja majoneesin kera tietenkin.

Tätä kuvauksellista aluetta ei kannata jättää väliin!

Ehdoton kokemus Kööpenhaminassa on upea Tivoli, joka on joka vuodenaikana hieman erilainen. Esimerkiksi joulun aikaan se pukeutuu upeaan, satumaiseen talviloistoon. Tivoliin voi mennä paitsi hurvittelemaan, myös yksinkertaisesti fiilistelemään. Iltavalaistuksessaan puisto on lumoava ja sen monet ravintolat houkuttelevat viihtymään.

Lapsiperheet ilahtuvat perheystävällisestä tunnelmasta sekä suurista leikkipuistoista, joita löytyy kaikkialta kaupungin alueelta. Viheralueita on myöskin paljon ja piknikillä käyminen on suosittua ajanvietettä.

Trendikkäitä alueita hieman keskustan ulkopuolella ovat Nørrebro ja Østerbro, joilta löydät paljon paikallisia, viehättäviä kahviloita, muotiliikkeitä ja second hand -putiikkeja. Vapaakaupunki Christiania puolestaan on kuin oma maailmansa keskellä kaupunkia – tämä omia lakejaan noudattava rähjäinen, mutta kiehtova kaupunginosa on osoitus siitä, että vaihtoehtoiset elämäntavat ovat Tanskan pääkaupungissa voimissaan.Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tanskaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Kööpenhaminan hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista