Köln


Köln sijaitsee Saksan länsiosassa Rein-joen varrella. Köln on erinomainen kaupunkilomakohde jossa on paljon tekemistä ja näkemistä. Kölnin tunnetuin nähtävyys on Kölnin tuomiokirkko, Kölner Dom, jonka tornit nousevat 157 metrin korkeuteen. Köln on myös tunnettu Kölnin vedestään, sekä kölschistä, eli kölniläisestä oluesta.

Kölnissä on noin miljoona asukasta, mikä tekee siitä Saksan neljänneksi suurimman kaupungin. Köln on perustettu jo 38 eaa. ja se onkin vanhin Saksan suurista kaupungeista. Kölnin vanhakaupunki tuhoutui pahoin toisen maailmansodan pommituksissa. Pommituksista selvinneet osat on kunnostettu ja Kölnin vanhakaupunki onkin todella viehättävä ja kompaktin kokoinen.

Kölnissä on erinomainen ravintolatarjonta ja täällä onkin helppo syödä ja juoda hyvin.

Kölnissä järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Joulun aikaan marras- joulukuussa Kölnissä on useita toinen toistaan ihastuttavampia joulutoreja. Helmikuussa Kölnissä on karnevaalit joita kutsutaan Kölnin viidenneksi vuodenajaksi. Toukokuussa puolestaan kaupungin täyttää viiniviikot, Kölner weinvoche.

Kölnissä on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Neuemarkt Galerie ostoskeskus sijaitsee aivan Kölnin keskustassa  ja Schildergasse ostoskadulla riittää erilaisia putiikkeja. Ostoksia suunnitellessa kannattaa muistaa, että Saksassa kaupat ovat kiinni sunnuntaisin.

Milloin Köniin kannattaa matkustaa?
Köln on ympärivuotinen kaupunkilomakohde.


Kölner Dom
Kölner Dom

Kölner Dom

Kölnin tuomiokirkko, Kölner Dom, on Kölnin kuuluisin nähtävyys ja on mukana UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Kirkon virallinen nimi on Hohe Domkirche St. Peter und Maria. Kirkkoa rakennettiin kaiken kaikkiaan 632 vuotta ja se valmistui viimein vuonna 1880.
Kirkko on 145 metriä pitkä ja kirkon tornit kohoavat 157 metrin korkeuteen.  Kölner Dom on maailman neljänneksi suurin kirkko maailmassa. Domin torniin pääsee kiipeämään pientä pääsymaksua vastaan ihailemaan Kölniä korkeuksista. Jotta maisemista pääsee nauttimaan, pitää kiivetä yhteensä 533 porrasta, mutta näkymät ovat vaivan arvoiset.  


Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Saksaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Kölnissä peritään kaupunkiveroa, joka on 5% majoituksen hinnasta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.