ISTANBUL - IDÄN JA LÄNNEN KOHTAUSPAIKKA


Istanbul on on kirjaimellisesti idän ja lännen välissä. Kaupunki on puoliksi Euroopan ja puoliksi Aasian puolella. Istanbul on ollut kulttuurien kohtauspaikka jo tuhansia vuosia. Rooman valtakunnan jakautuessa kahtia vuonna 395, tuli silloisesta Konstantinopolista Itä-Rooman pääkaupunki. Länsi-Rooman vajotessa kaaokseen, sinnitteli Itä-Rooma ja Konstantinopoli vielä vuosisatoja sivistyksen ja vallan keskuksena.


Nykypäivänä Istanbul on Turkin taloudellinen keskus. Kaupunki on täynnä historiaa ja nähtävyyksiä.

Täällä voit nauttia ravintoloissa idän ja lännen parhaista herkuista, sillä Istanbul on myös kulinaarisesti idän ja lännen kohtauspaikka. Istanbuliin pääsee monesti maailman parhaana lentoyhtiönä palkitun Turkish Airlinesin suorilla lennoilla lähes päivittäin, joten Istanbul on oiva pitkän viikonlopun staycation kohde.

Istanbul on myös ilmaston puolesta kahtiajakoinen kohde. Kesällä ilmasto on kuuman kostea ja talvisin kaupunki saattaa peittyä lumipeitteeseen. Paras aika vierailla Istanbulissa on keväisin ja syksyisin jolloin ilmasto on lempeä.


Näin löydät sopivimman vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät sopivimman vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät sopivimman vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Istanbulin nähtävyydet

Kaksi Istanbulin tunnettua maamerkkiä, Sininen Moskeija ja Hagia Sofia, tulevat varmasti monelle ensimmäisinä mieleen. Näitä kahta ei suotta pidetä näkemisen arvoisina. Bosporinsalmi ja sen upeat auringonlaskut ovat yksi suosituista nähtävyyksistä. Hippodromi eli vanhan Konstantinopolin kaupunginaukio on suosittu tapaamispaikka, jossa voit kokea historian havinaa. Satoja vuosia vanha Topkanijn palatsi on yksi parhaiten säilyneistä ottomaanien ajan palatseista ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.
Liikkuminen Istanbulissa on helppoa. Moniin paikkoihin ja nähtävyyksille pääset kävellen, jolloin voit samalla ihastella kaupungin tunnelmaa ja ilmapiiriä. Myös bussit ja rautiovaunut ovat kätevä tapa siirtyä paikasta toiseen.

Istanbulin nähtävyydet
Istanbulin nähtävyydet

Ostoksia ja hyvää ruokaa
Ostoksia ja hyvää ruokaa

Ostoksia ja hyvää ruokaa

Istanbul on shoppailijan paratiisi. Kaupungissa on suuria ostoskeskuksia, katukauppiaita ja tunnettu Suuri basaari tuhansine kauppoineen. Beyoglun kaupunginosaa sanotaan jopa koko Euroopan trendikkäimmäksi kaupunginosaksi. Beyoglussa on kosmopoliittinen tunnelma, paljon baareja ja ravintoja sekä hauskoja pikkuputiikkeja. Istanbulin ruokakulttuuri on monipuolinen. Kokeile maistuvia pikkuannoksia, mezejä, jotka vievät kielen mennessään. Klassikkoruuiksi kutsust kebabit ja falafelit ovat herkullisia, mutta maista myös esimerkiksi köfte-lihapullia ja börek-pasteijoita. Jälkiruuaksi ihanan makeaa bavlavaa - ja ateria on täydellinen. 


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Turkkiin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Istanbulissa peritään kaupunkiveroa, joka on majoituttaessa 5 tähden hotellissa, noin 1,16 €/hlö/yö (18 Turkin liiraa) majoituttaessa 5 tähden hotellissa,
noin 0,78 €/hlö/yö (12 Turkin liiraa) majoituttaessa 4 tähden hotellissa, noin 0,58 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa (9 Turkin liiraa) ja noin 0,39 €/hlö/yö (6 Turkin liiraa) majoituttaessa 2 ja 1 tähden hotellissa. Vero peritään kaikilta yli 12-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.

Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Hagia Sophia Grand Bazaar Topkapin palatsi
1

Hagia Sophia on Istanbulin ikonisimpia nähtävyyksiä. Bysanttilaisen hallitsijan Justinianuksen alun perin vuonna 537 kirkoksi rakennuttama rakennus muutettiin moskeijaksi vuonna 1453 Mehmet valloittajan toimesta. Vuonna 1935 Atatürk muutti Hagia Sophian museoksi ja vuonna 2020 Turkin hallitus muutti rakennuksen jälleen moskeijaksi.

2

Grand Bazaar - Suuri Basaari on näkemisen arvoinen paikka kaikessa kaoottisuudessaan. Basaari on vanhan kaupungin kaupankäynnin keskus ja täällä meno on todella kuin basaarissa.

3

Topkapin palatsi oli Ottomaanien hallinnon keskus vuosina 1465-1853. Jos tämän värikkään palatsin museon seinät voisivat puhua, olisi niillä enemmän tarinoita kerrottavanaan kuin kaikilla maailman museoilla yhteensä. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka Istanbulin lomalla.