Hong Kong


Yli 7 miljoonan asukkaan Hongkong on vauhdikas, värikäs ja täynnä iloista elämää. Pilvenpiirtäjien ja alati hereillä olevan metropolin sykkeen lisäksi löydät Hongkongista myös kaunista luontoa: vuoria, idyllisiä saaria ja hienohiekkaisia rantoja. Hongkong on erinomainen matkakohde, olitpa sitten kiinnostunut historiasta, kulttuurista, herkuttelusta, markkinoista tai yöelämästä.

Hongkong koostuu kolmesta alueesta - Kowloon, Hongkongin saari sekä Uudet territoriot. Useimmat tunnetuista nähtävyyksistä ovat Hongkongin saarella. Ostoksista ja yöelämästä kiinnostuneet matkailijat taas valitsevat hotellinsa usein Kowloonista.

Nähtävyydet
Hongkongin saaren korkein huippu Victoria Peak kuuluu kaupungin suosituimpiin vierailukohteisiin. Peak Tram -köysirata vie sinut n. 500 metrin korkeuteen, josta avautuvat häkellyttävän upeat maisemat alas kaupunkiin ja satamaan.

Suitsukkeentuoksuinen Man Mo on kaupungin vanhin ja tunnetuin temppeli. Museoista suosittelemme Hongkongin Historian museota, jossa on esillä yli 4000 näyttelyesinettä. Museon pysyvä näyttely kertoo kiehtovasti Hongkongin kansanperinteestä. Aivan erilaiseen tunnelmaan pääset Kowloonin Tsim Sha Tsuissa, jossa voit kävellä Hongkongin filmiteollisuuden suurille nimille omistetulla Avenue of Stars’illa.

Honkongin saaren ja Kowloonin välissä sijaitsevassa Victorian satamassa voit ihailla iltaisin ainutlaatuista valoshow'ta. Myös pelkästään näkymä kirkkaasti valaistuille pilvenpiirtäjille on häkellyttävä. Sitä kannattaa ihailla joko Kowloonin puolelta tai satamaristeilijän kyydistä. Päivällä voit ihailla kaupungin huikeaa siluettia myös Hongkongin saaren ja Kowloonin välillä liikennöivältä Star Ferry -lautalta.

Tankakiinalaisten kalastajaperheiden kelluvassa kylässä Aberdeenissa voit tehdä ajelun sampan-veneellä sekä nauttia Dim Sum -lounaan elokuvista tutussa Jumbo Kingdom -ravintolassa.

Ming-dynastian aikana rakennettu Kat Hing Wain aidattu kylä on myös mielenkiintoinen vierailukohde.

Rantapäivää voit viettää hienohiekkaisella Repulse-lahdella, jonne on lyhyt ajomatka keskustasta. Hongkongista löytyy myös Disneyland-huvipuisto

Ostokset
Hongkongissa on loistavat ostosmahdollisuudet. Täältä löytyy niin ostoskeskuksia, toreja kuin ostoskatuja putiikkeineen. Tarjolla on niin paikallisia kuin kansainvälisiä merkkituotteita. Kowloonin Nathan Roadilta löydät tunnetuimmat muotitalot ja valtavan määrän elektroniikkaliikkeitä ja useita markkinoita. Kowloonin Tsim Sha Tsuissa sijaitseva Harbour City on kaupungin suurin ostoskeskus. Illalla kannattaa lähteä ostoksille Ladies’ Market -torille ja Temple Streetin iltamarkkinoille. Hongkongin saaren parhaisiin ostospaikkoihin lukeutuvat Landmark-ostoskeskus ja Stanleyn markkinat.

Ruoka ja ravintolat
Hongkongista löytyy valtava määrä niin kiinalaisia kuin länsimaisia ravintoloita. Hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Kokeile ainakin monista pienistä annoksista koostuvaa Dim Sumia, dumplings-nyyttejä, ananaspalloja sekä nuudeleita erilaisilla lisukkeilla.

Julkinen liikenne
Hongkongissa liikut nopeimmin ja helpoimmin metrolla. Myös taksit ovat suhteellisen edullisia.

Milloin matkustaa Hongkongiin?
Hongkongiin voit matkustaa ympäri vuoden. Talviaikaan lämpötila saattaa kuitenkin olla alimmillaan n. 10 astetta. Kesäisin on usein kosteaa ja kuumaa. Suosituimmat matkustusajankohdat ovat alkukevät ja loppusyksy.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Lantaun saari

Lyhyen lauttamatkan päässä Hong Kongista sijaitseva Lantaun saari on tunnettu buddhalaisesta arkkitehtuurista ja Viisauden polusta. tunnetulle Lantaun saarelle. Se houkuttelee matkailijoita upeilla hiekkarannoillaan ja vuorillaan sekä perinteisillä kalastajakylillään ja luostareillaan. Huima köysirata-ajelu vie sinut Ngong Pingin kauniiseen kylään. Matkalla voit ihailla häkellyttäviä maisemia alas merelle ja Hongkongin saarille. Perillä Ngong Pingissä voit ihailla pieniä sympaattisia teepuoteja ja Ming-dynastian tyyliin tehtyjä uudisrakennuksia. Vieraile myös Po Linin luostarissa ja jättimäisen buddhapatsaan alapuolella olevassa museossa. Luostarin lähellä on kahdeksikon muotoinen Viisauden polku, jota reunustaviin pylväisiin on kirjoitettu pyhiä tekstejä. Pistäydy myös viehättävässä paalujen päälle rakennetussa Tai On kalastajakylässä.

Lantaun saari
Lantaun saari

Macao
Macao

Macao

Aasian Las Vegasiksi kutsuttu Macao sijaitsee se vain tunnin lauttamatkan päässä Hong Kongista. Macaon senaatintori, Largo do Senado, on silmiinpistävän välimerellinen värikkäine siirtomaatyylisine rakennuksineen ja iberialaisine katukiveyksineen. Muutenkin Macaon tunnelmaa hallitsee kiehtova eteläeurooppalainen ja kiinalainen sekoitus. Kannattaa vierailla ainakin merenkulkijoiden ja kalastajien suojelupyhimykselle omistetussa A Man temppelissä, Pyhän Paavalin kirkon raunioilla sekä vuonna 1888 rakennetussa kiinalaisen Na Tchan temppelissä. Tutustu myös Macaon säihkyvään uhkapelimaailmaan.