Saigon - Ho Chi Minh City


Vietnamin pääkaupunki Ho Chi Minh City on yhdistelmä moderneja pilvenpiirtäjiä, Ranskan siirtomaa-ajan arkkitehtuuria, vilkkaita markkinoita sekä moottoripyöriä ja skoottereita kuhisevaa liikennettä. Monet paikallisista asukkaista käyttävät kaupungista edelleen nimeä Saigon, vaikka se nimettiin sodan päättymisen jälkeen vuonna 1976 uudelleen kommunistijohtaja Ho Tši Minhin mukaan. Lähes 13 miljoonan asukkaan suurkaupungin skoottereita, mopoja ja moottoripyöriä vilisevä liikenne saattaa ajoittain tuntua kaoottiselta, mutta kiireisestä kaupungista löytyy myös rauhallisia puistoalueita ja kävelykatuja.

Upeasti iltavalaistua kaupunkia voit ihailla yli 260 metriä korkean Bitexco-tornin näköalatasanteelta tai ravintolasta. Nguyen Hue -katu muuttuu viikonloppuisin viehättäväksi kävelykatualueeksi ja on erittäin suosittu illanviettopaikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Siirtomaa-ajan arkkitehtuuria ja kulttuuria
Ranskan siirtomaa-ajan arkkitehtuuri näkyy edelleen Ho Chi Minh Cityn kaupunkikuvassa.

Kaupungin kauneimpiin rakennuksiin kuuluvat oopperatalo, Notre Dame -katedraali, jonka kaksi kellotornia kohoavat 58 metrin korkeuteen sekä 1800-luvun lopulla rakennettu edelleen kaupungin pääpostitoimistona toimiva Postitalo.

Kauniissa oopperatalossa esitetään iltaisin n. tunnin kestävä show, jossa yhdistyvät akrobatia sekä vietnamilainen kulttuuri, musiikki ja taide.

Ruokakulttuuri
Ho Chi Minh Cityssä on runsaasti ravintoloita, joista löydät pääasiassa eri Aasian maiden keittiöiden herkkuja, mutta myös länsimaisia ravintoloita löytyy. Lounas- tai illallispaikan voit valita vaikkapa kauppahallista, ruokamarkkinoilta tai laaturavintolasta.

Ostokset
Liikekeskustasta löytyy sekä moderneja ostoskeskuksia että pikkuliikkeitä. Turistien suosiossa ovat Ben Thanh -markkinat, mutta tuliaisostoksia voit tehdä myös markkinoita ympäröivillä kaduilla.

Paras matkustusajankohta on marras- ja huhtikuun välisenä aikana. Sateisinta on kesä-lokakuussa.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Yhdistymisen palatsi

Ho Chi Minh Cityn kiinnostavimpiin nähtävyyksiin kuuluu Yhdistymisen palatsi, joka tunnetaan myös nimellä Itsenäisyydenpalatsi. Nykyinen palatsi rakennettiin vuonna 1966 Etelä-Vietnamin presidentinlinnaksi aiemmin samalla paikalla sijainneen palatsin tuhouduttua Vietnamin sodan pommituksissa. Vuonna 1975 Pohjois-Vietnamin tankit murtautuivat palatsin porttien läpi johtaen Etelä-Vietnamin antautumiseen ja sodan päättymiseen. Kaksi näistä tankeista on nähtävillä palatsin pihalla. Palatsissa näet mm. ulkomaalaisten arvovieraiden vastaanottamiseen käytettyjä huoneita, jotka on edelleen sisustettu samalla tavalla kuin vuonna 1975 sekä presidentin asuintiloja ja kellarikerroksen pommisuojan ja viestintähuoneen.

Yhdistymisen palatsi
Yhdistymisen palatsi

Sotamuseo
Sotamuseo

Sotamuseo

Heti Vietnamin sodan päättymisen jälkeen entiseen Yhdysvaltain tiedotusviraston rakennukseen avattiin Sotamuseo, joka olemassaolonsa aikana on poliittisen tilanteen mukaan jo kahdesti vaihtanut nimeään. Tämän koskettavan museon kahdessa ylimmässä kerroksessa on esillä laaja kokoelma pysäyttäviä ja osin myös järkyttäviä kuvia sota-ajalta niin sotilaista kuin siviileistä sekä kuvia kemikaaliruiskutusten vaikutuksista sodan jälkeen syntyneisiin sukupolviin. Museon pihalla on esillä Vietnamin sodassa käytettyjä lentokoneita, helikoptereita ja tankkeja sekä vankilanäyttely.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Củ Chi –tunnelit Mekong-joen suisto
1

n. 40 kilometrin päässä Ho Chi Minhin keskustasta sijaitsevilla Củ Chi –tunneleilla oli tärkeä rooli 1960-luvulla käydyssä Vietnamin sodassa. Yhteensä n. 250 kilometriä pitkät tunnelit kulkivat useammassa kerroksessa ja Vietkongin sissit käyttivät niitä sodan aikana mm. piilopaikkoina, huoltoreitteinä, sairaaloina, asepajoina ja ruokavarastoina. Avoinna olevia tunneleita on levennetty, jotta vierailijat voivat halutessaan kävellä niissä lyhyen matkan. Alueella on nähtävänä myös sissien käyttämiä terävistä bambukepeistä rakennettuja ansoja ja amerikkalainen panssarivaunu.

2

Jos haluat paeta päiväksi rauhallisempaan paikkaan Ho Chi Minh Cityn vilinästä, ota suunnaksesi Mekong-joen suisto, jonne on noin parin tunnin ajomatka. Ho Chi Minh Citystä on tarjolla lukuisia erilaisia kansainvälisiä retkiä, joilla pääset tutustumaan elämään Mekong-joen suiston pikkukylissä sekä tekemään veneajelun joella.