Edinburgh - Historiaa ja kummitusjuttuja


Edinburgh sijaitsee Forthin vuonon etelärannalla ja on Skotlannin pääkaupunki. Edinburgh toimii monille matkailijoille porttina Skotlannin ylämaahan viskikierroksille. Ensimmäiset historialliset maininnat Edinburghista löytyvät jo 600-luvulta. Kaupunki on tunnettu jykevästä Edinburghin linnasta jonka ympärille kaupunki on aikojen saatossa rakentunut. Linna on peräisin 1100-luvulta ja on varsin vaikuttava näky. Se on myös kaupungin suosituin nähtävyys ja jonot voivat olla kesäisin pitkiäkin. Jonot voi välttää ostamalla sisäänpääsyliput etukäteen.
Jos kuulet tykin laukauksen, ei kannata pelästyä, sillä Edinburghissa laukaistaan tykki joka päivä aina klo 13:00. Mistä sitä muuten tietäisi kellon olevan yksi.

Edinburgh on paitsi Skotlannin pääkaupunki, niin myös Britannian paranormaalien ilmiöiden epävirallinen pääkaupunki. Edinburghilla on hyvin verinen historia ja sen vuoksi ei ole ihme, että kaupungissa uskotaan kummittelevan. Edinburgihissa järjestetäänkin suosittuja haamukierroksia (Ghost Tours) joissa kuljetaan opastetuilla kierroksilla kaupungin kummituspaikat. Kierrokset alkavat usein St Gilesin katedraalin liepeiltä ja niissä käydään kiertämässä muun muassa maanalaiset holvit ja Greyfiarsin hautausmaa.

Kierrokset ovat sen verran jännittäviä, ettei niitä suositella lapsille.

Edinburghin kuuluisin katu The Royal Mile on vanhankaupungin sydän joka kulkee Edinburhin linnan ja Holyroodin palatsin välillä. Kadun varrella sijaitsevat myös moni kuuluisimmista nähtävyyksistä muun muassa St Gilesin katedraali, Canongaten kirkko ja Skotlannin parlamenttitalo.

Edinburgh on mainio kaupunkilomakohde pitkälle viikonlopulle. Tekemistä ja näkemistä on paljon ja lisäksi voi maistella Skotlannin kuuluisia viskejä ja heittäytyä historian pyörteisiin.

Koska Edinburghiin kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Edinburghiin on kesällä kesäkuusta elokuuhun. Silloin kaupungissa järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia, mikä tarkoittaa toki myös sitä, että kaupunki on täynnä matkailijoita ja hinnat ovat korkeimmillaan. Huhti-toukokuussa Edinburgh on kauneimmillaan kesän kynnyksellä. Ilmat saattavat olla vielä silloin hyvinkin koleita, mutta sehän on vain pukeutumiskysymys. Toki Edinburghissa voi käydä talvisinkin, sillä kyllähän viski lämmittää vaikka ilmat olisivatkin kylmiä.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Iso-Britanniaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi.

Edinburghin hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista