Dublin - ilon ja pubien kaupunki


Matka Dubliniin on matka tumman oluen, hakkaavien kengänkantojen, shoppailun ja kirjoitetun sanan kultakaupunkiin. Sydämelliset saarelaiset ovat aina toivottaneet vieraansa lämmöllä tervetulleiksi ja täällä jokaisen on helppo tuntea olonsa kotoisaksi missä liikkuukin.

Rennon letkeä Dublin on silmiinpistävästi nuorten ja nuorekkaiden kaupunki. Innostunut ja inspiroitunut olo tarttuu. Dublinissa ei voi olla nauttimatta -  oluesta ja Dublinista. Suomalaisen on helppo tuntea olonsa kodikkaaksi Irlannissa. Sattumalta Dublinin historian jäljet johtavatkin Skandinaviaan, sillä kaupungin perustivat aikoinaan Irlannin valloittaneet viikingit. Nykylomailijan valloituskohteiksi riittävät kaupungin kadut, joissa riittää ihmeteltävää 1700-luvun arkkitehtuurista puistojen vihreyteen. Iltaohjelmaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää pubi-ilta, jossa sydämelliset ja sanavalmiit paikalliset saavat vieraan pään pyörryksiin taruillaan ja lauluillaan.

Nähtävää ja koettavaa Dublinissa
Tutustu kaupunkiin vaikka kiertoajelulla tai kävellen. Trinity College on vanhin yliopisto Irlannissa ja Phoenix Park-puisto on yksi Euroopan suurimmista.

St. Patrickin ja Christchurchin katedraalit ovat henkeäsalpaavia ja kukapa ei haluaisi tietää missä suosittu Temple Barin alue sijaitsee: Se on täynnä pubeja, kauppoja ja ravintoloita. Dublinin kuuluisat yrjönaikaiset rakennukset värikkäine ovineen saavat sinut rakastumaan vanhaan kaupunkiin!
Keskustan ostosalueet keskittyvät Grafton Streetille sekä Henry Streetille. Niiden varsilta ja ympäristön pikkukaduilta löydät sekä tunnetuimpien ketjujen liikkeet että pienet itsenäiset putiikit.

Dublinissa ei lähimpään irkkupubiin ole koskaan pitkä matka. Keskustan Temple Bar-alue on täynnä pubeja, yökerhoja ja ravintoloita, joissa viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin. Useat pubit tarjoilevat myös ruokaa. Varsinkin sunnuntaisin pubeissa on tarjolla peri-irlantilainen ja lihaisa Sunday Roast, jolla nälkä pysyy hyvin loitolla seuraavaan päivään asti.
Dublinissa on myös monipuolinen kokoelma museoita, jotka pystyvät tarjoamaan jotakin niin taiteen- ja kirjallisuudenharrastajille kuin perheillekin. Tunnetuimmista mainittakoon Irlannin Kansallismuseo ja Nykytaiteen Museo.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Irlantiin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Dublinin hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista