Dubai - Pilvenpiirtäjiä ja beduiiniperinteitä


Loisteliaassa Dubaissa aistit eksoottista kulttuuria yhdistettynä kansainväliseen tunnelmaan. Täällä kohtaavat vanha arabialainen ja huikea moderni arkkitehtuuri, värikkäät soukit kapeine kujineen ja valtavat ostoskeskukset kansainvälisine liikkeineen sekä vanhat beduiiniperinteet ja nykypäivän uusimmat innovaatiot.

Vaikka Dubai tunnetaan nykyään erityisesti ennätyksellisen suurista ja korkeista rakennuksistaan ja modernista ilmeestään, elää kaupungissa edelleen vahvasti myös perinteinen Lähi-idän kulttuuri. Dubainlahden rannalla sijaitsevalla historiallisella Al Fahidin alueella näet miltä Dubai näytti 1850-luvulta aina 1970-luvulle saakka. Alueen hiekanväriset talot tuulitorneineen sekä kapeat kujat henkivät menneen ajan tunnelmaa. Kannattaa myös ylittää Dubainlahti perinteiseen tapaan abra-veneellä. Näin päädyt souk- eli torialueelle, jolta löydät mm. ylellisiä kultakoruja, käsinkudottuja kankaita, eksoottisia mausteita, perinteisiä tuoksuja ja erilaisia matkamuistoja.

Dubain tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluvien maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan sekä purjeen mallisen Burj Al Arab -hotellin lisäksi kaupungista löytyy satoja arkkitehtonisesti mitä mielikuvituksellisempia pilvenpiirtäjiä. Parhaita paikkoja pilvenpiirtäjien ihailuun on Dubai Marinan alue, joka varsinkin iltavalaistuksessa on vaikuttava. Marinan alueelta löydät myös runsaasti ravintoloita ja kahviloita.

Dubai on todellinen ostosparatiisi.

Mitä sitten etsitkin, sen löydät varmasti maailman suurimmasta ostoskeskuksesta Dubai Mallista. Tästä valtavasta ostoskeitaasta löytyy yli 1200 liikkeen lisäksi satoja ravintoloita ja kahviloita sekä jättimäinen akvaario, luistinrata ja elokuvateatteri. Iltaisin voit seurata ostoskeskuksen vieressä sijaitsevan tanssivan suihkulähteen vesi-, musiikki- ja valoesitystä, jossa lähde suihkuttaa vettä jopa 140 metrin korkeuteen valaistujen vesipilarien tanssiessa kauniisti tunnettujen kappaleiden tahtiin. Myös Mall of the Emirates kuuluu Dubain suurimpiin ostoskeskuksiin. Satojen liikkeiden ja lukuisien ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi ostoskeskuksesta löytyy mm. laskettelurinne ja lumipuisto.

Jos et valitse rantahotellia, voit viettää rentoa rantapäivää joko yleisillä rannoilla - esimerkiksi Kite Beachilla tai Jumeirah Open Beachilla - tai maksullisilla rantaklubeilla. Lomasi aikana kannattaa tutustua myös Dubain huikeaan ravintolatarjontaan. Koska kaupungin asukkaista jopa 80% on ulkomaalaisia, myös ravintoloita löytyy jokaiseen makuun. Myös hintatasoltaan ravintoloita löytyy jokaiselle kukkarolle pienistä paikallisravintoloista ja ostoskeskuksien ravintolakeskittymistä loistohotellien ja julkkiskokkien ravintoloihin. Perjantai on paikallinen pyhäpäivä, jolloin monet täällä asuvat suuntaavat perjantaibrunssille. Luksushotellien herkkuja notkuvat runsaat brunssipöydät ovat niin suosittuja, että niille kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.

Modernin suurkaupungin sykettä ja soukien tunnelmaa


Dubai Marina
Dubai Marina

Dubai Marina

Dubai Marinan alueelta löytyy lukuisia tasokkaita hotelleja. Täällä on myös kilometreittäin veden äärellä kulkevia kävelykatuja ja jalkakäytäviä sekä kymmeniä ravintoloita, kahviloita ja pikkuputiikkeja. Marinassa kulkiessasi voit ihailla venesataman toinen toistaan upeampia veneitä sekä joka puolella kohoavia pilvenpiirtäjiä, jotka varsinkin iltavalaistuksessaan ovat vaikuttavia. Halutessasi voit itsekin hypätä veneen kyytiin vaikkapa illallisristeilylle tai pikaveneretkelle. Jos majoitut muualla, pääset Marinaan helposti metrolla.


Downtown Dubai

Keskeistä sijaintia arvostavat matkustajat valitsevat usein hotellin maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan sekä maailman suurimman ostoskeskuksen Dubai Mallin ympärille levittäytyvästä Downtown Dubaista. Täältä löytyy erinomaiset ostosmahdollisuudet ja lukuisia ravintoloita, mutta myös niin Dubai Marina kuin kaupungin vanhemmat alueet Bur Dubai ja Deira soukeineen ovat helposti saavutettavissa taksilla tai metrolla. Dubai Malliin kannattaa suunnata myös ilta-aikaan, jolloin ostoskeskuksen vieressä sijaitsevat kauniisti valaistut suihkulähteet tanssivat tunnettujen kappaleiden tahtiin.

Downtown Dubai
Downtown Dubai

Bur Dubai
Bur Dubai

Bur Dubai

Dubainlahden läheisyydessä sijaitsevasta perinteisestä Bur Dubain kaupunginosasta löydät kaupungin edullisimpia hotelleja. Bur Dubaissa sijaitsevat mm. historiallinen Al Fahidin alue perinteisine tuulitornitaloineen, tekstiilisouk pikkuliikkeineen sekä Dubain museo, jossa esitellään Arabiemiraattien menneisyyttä ja asukkaiden elämää ajalta ennen öljyn löytymistä. Myös paikallisia ravintoloita on runsaasti. Dubain moderneimmille alueille pääset joko metrolla tai taksilla. Deiran mauste- ja kultasoukeihin taas pääset Dubainlahden yli abra-veneellä.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Miracle Garden
1 Maailman suurimmassa kukkapuutarhassa, Dubai Miracle Gardenissa näet erilaisia kukkainstallaatioita, mm. valtavan kukista kootun Airbus A380 -lentokoneen sekä kukkien peittämiä taloja ja muita kukkaistutuksia. Puutarha sijaitsee Dubailandin alueella, johon pääset joko taksilla tai bussilla.