Doha - Pilvenpiirtäjiä, aavikkoa ja arabikulttuuria


Qatarin pääkaupunki Doha on erinomainen matkakohde talviaikaan. Ilmasto on miellyttävän lämmin, aurinko paistaa lähes takuuvarmasti ja suoralla lennolla olet perillä n. kuudessa tunnissa. Qatar tunnetaan ennen kaikkea sen merkittävistä öljy- ja kaasuvaroistaan, jotka tekevät maasta yhden maailman vauraimmista. Doha on täynnä huikeita pilvenpiirtäjiä, mutta kaupungissa pääset myös vanhaan arabialaiseen tunnelmaan.


Dohassa voit nauttia sekä kaupunki- että rantalomasta. Myös ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. Ostoksia voit tehdä joko suurissa moderneissa ostoskeskuksissa kuten venetsialaistyylisessä Villagio Mallissa tai tunnelmallisessa arabialaisessa basaarissa Souq Waqifissa, josta löydät niin mausteet, taatetelit, suitsukkeet kuin kupariastiat ja värikkäistä kankaista tehdyt sisustusesineet. Souq Waqifista löytyy myös useita ravintoloita.


Dohassa on kymmeniä luksushotelleja, mutta myös kohtuuhintaista majoitusta on tarjolla. Monilla hotelleilla on omat rannat. Qatarin parhaat julkiset rannat sijaitsevat Dohan pohjoispuolella. Kansainväliseen tunnelmaan pääset keinotekoisella The Pearl -saarella.

Saaren satama on täynnä luksusveneitä ja Porto Arabian alueen 3,5 kilometrin pituisen rantapromenaadin varrelta löytyy satoja liikkeitä ja kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. Qanat Quartierin kanavien varrella kävellessäsi ja sen värikkäitä taloja katsellessasi voit hetken luulla olevasi Venetsiassa. Saarella on myös useita luksushotelleja.


Kulttuurin ystävien kannattaa vierailla kiehtovassa Islamilaisen taiteen museossa sekä Kataran kulttuurikylässä, jossa ihailet mm. kultaista moskeijaa sekä marmorista amfiteatteria, jossa esitetään oopperaa, musiikkinäytöksiä sekä teatteria. Aavikkoretkellä tutustut beduiinielämään ja kokeilet vaikkapa hiekkalautailua. Osa retkistä käy myös Unescon listaamalla luonnonsuojelualueella Khor al Adaidilla, joka on järvi keskellä aavikkoa n. 60 kilometrin päässä Dohasta. Golfarit viihtyvät keskellä erämaata sijaitsevalla upealla 18-reikäisellä golf-kentällä.


Qatar on arabimaa, ja tämä on otettava huomioon sinne matkustettaessa. Konservatiivista vähintään olkapäät ja polvet peittävää pukeutumista odotetaan myös turisteilta. Alkoholia tarjoillaan vain suurten kansainvälisten hotellien yhteydessä.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Islamilaisen taiteen museo Al Zubarah
1

Islamilaisen taiteen museo sijaitsee Dohan Corniche-rantakadun varrelle tehdyssä saaressa kauniissa I.M. Peinin suunnittelemassa kalkkikivirakennuksessa. Vuonna 2008 avatun museon neljässä kerroksessa on esillä islamilaista taidetta yli 1400 vuoden ajalta.

2

Qatarin luoteisosassa n. 85 kilometrin päässä Dohasta sijaitseva Al Zubarah oli 1700-1800 -lukujen vaihteessa kukoistava kauppapaikka ja helmenkalastuksen keskus.