Buenos Aires - Tangon kotikaupunki


Etelä-Amerikan Pariisiksikin kutsuttu Argentiinan pääkaupunki Buenos Aires tarjoaa kulttuurielämyksiä, kulinaristisia herkkuja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Osa kaupungin viehätyksestä perustuu sen moniin keskenään hyvin erilaisiin kaupunginosiin. Buenos Aires tunnetaan myös tangon kotikaupunkina ja tangoa et voi välttää täällä kuulemasta.

Ravintolat ja iltaelämä
Argentiina on tunnettu pihveistä ja punaviinistä. Näitä voitkin maistella Buenos Airesin lukuisissa ravintoloissa, joista toki löytyy myös paljon muita herkkuja. Argentiinalaiset syövät illallista melko myöhään ja Buenos Aires tunnetaan myös vilkkaasta yöelämästään - Palermon kaupunginosasta löydät monia yökerhoja.

Vaihtoehtoisesti voit viettää iltaa katsomalla korkealaatuista tangoesitystä tai jos haluat itse heittäytyä tangon pyörteisiin, kaupungista löytyy useita tangokouluja kaiken tasoisille tanssijoille. Tanssitunnin jälkeen voit jatkaa yhteen Buenos Airesin lukuisista milongista

Ostokset
Buenos Aires on erinomainen ostoskaupunki. Ostoksia voit tehdä niin ostoskatujen lukuisissa liikkeissä kuin kauppakeskuksissa ja markkinoilla. Trendikkäästä Palermosta löydät lukuisia pikkuputiikkeja. Recoleta taas on tunnettu luksusliikkeistään. Markkinatunnelmasta nauttivien kannattaa suunnata sunnuntaisin Feria de San Telmo -antiikkimarkkinoille. Microcentron alueella sijaitsee kaupungin suosituin ostoskeskus Galerías Pacífico sekä yksi tärkeimmistä ostoskaduista, Calle Florida.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


San Telmo

San Telmo kuuluu Buenos Airesin kauneimpiin ja viehättävimpiin kaupunginosiin. Historiallisen alueen mukulakivikaduilla kävellessä voit ihailla upeita kolonialistisia rakennuksia. San Telmossa on lukuisia pikkukahviloita, useita ravintoloita ja taidegallerioita. Se on tunnettu myös antiikkikaupoistaan sekä Plaza Dorregolla sunnuntaisin järjestettävistä antiikkimarkkinoista. Kannattaa pistäytyä myös jo vuonna 1897 avatussa San Telmon kauppahallissa, jossa myydään kaikkea mausteista ja eksoottisista hedelmistä käsitöihin ja matkamuistoihin. Kauppahallissa on myös pieniä kahviloita ja ravintoloita. Jos haluat majoittua keskeisellä paikalla, mutta kuitenkin Microcentroa rauhallisemmalla paikalla, suosittelemme valitsemaan hotellin San Telmosta.

San Telmo
San Telmo

La Boca
La Boca

La Boca

Värikkäistä taloistaan tunnettu La Boca henkii italialaista tunnelmaa toimittuaan aikoinaan lukuisien Italiasta tulleiden siirtolaisten asuinpaikkana. La Bocan kuuluisin katu on kävelykatu Caminito, jolla voit usein nähdä tangotanssijoiden esiintyvän. La Bocan turistialueella on useita pieniä kahviloita, ravintoloita ja baareja sekä matkamuistomyymälöitä. Kaupunginosan ylpeys on La Boca Juniors -jalkapallojoukkue, jossa Diego Maradonakin aikoinaan pelasi. Joukkueen kotistadionilla La Bomboneralla koet argentiinalaista jalkapallokulttuuria aidoimmillaan. La Bocassa suositellaan vierailemaan vain päivällä.


Recoleta

Recoletan hienostokaupunginosassa sijaitsee yksi Buenos Airesin suosituimmista nähtävyyksistä, Recoletan hautausmaa. Loisteliaiden muistomerkkien ja patsaiden koristama hautausmaa on yksi maailman kauneimmista. Täältä ovat viimeisen leposijansa saaneet useat varakkaat ja tunnetut argentiinalaiset kuten Eva Perón eli Evita. Rakennustyyliltään Recoletan viehättävän kaupunginosan sanotaan muistuttavan Pariisia. Recoletassa on myös useita tunnettuja museoita, kuten taidemuseo Museo Nacional de Bellas Artes, lukuisia luksusputiikkeja sekä kulttuurikeskus.

Recoleta
Recoleta

Microcentro
Microcentro

Microcentro

Microcentrona tunnettu liikekeskusta on Buenos Airesin keskeisin kaupunginosa. Microcentrossa on paljon toimistorakennuksia, pankkeja, kauppoja ja hotelleja. Monet valitsevat hotellin täältä keskeisen sijainnin ja ostosmahdollisuuksien vuoksi. Microcentron alueella on kaupungin keskusaukio Plaza de Mayo sekä kuuluisa vaaleanpunainen Casa Rosada, maan presidentin ja hallinnon virkarakennus. Kaupungin pääväylä on 14-kaistainen Avenida 9 de Julio. Sen varrella voit ihailla yhtä kaupungin tunnetuimmista monumenteista, Buenos Airesin obeliskia. Keskustan tunnetuin ostoskatu on jalankulkijoille rauhoitettu Calle Florida.


Palermo

Buenos Airesin pohjoisosassa sijaitseva Palermon kaupunginosa on monien matkailijoiden suosiossa ja täällä on useita hotelleja. Alueella on paljon kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. Palermossa on Buenos Airesin suurin ja suosituin puisto Bosques de Palermo, jonka alueella sijaitsee mm. kasvitieteellinen puutarha, japanilaiset puutarhat, ruusutarha ja planetaario. Viehättävässä ja kauniilla tavalla rosoisessa Palermossa voit myös ihailla upeaa katutaidetta ja vierailla MALBA-taidemuseossa.

Palermo
Palermo


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Päiväretki Uruguayhin Tigre
1

Jos haluat nähdä matkasi aikana Argentiinan lisäksi myös toisen maan, voit tehdä Buenos Airesista helposti päiväretken katamaraanilla Uruguayhin, viehättävään Colónia del Sacramenton pikkukaupunkiin. Sen idyllinen historiallinen keskusta mukulakivikatuineen kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. majakka, San Franciscon luostarin rauniot, kaupunginportti Portón de Campo sekä Basílica del Santísimo Sacramento -kirkko sijaitsevat kaupungin pääaukion, Plaza Mayorin läheisyydessä. Katamaraanimatka Buenos Airesista Colóniaan kestää n. 75 minuuttia.

2

N. 30 kilometrin päässä Buenos Airesista sijaitseva Tigre on portti upeaan Paraná-joen suistoon. Tähän pienten saarien ja kanavien rehevöittämään suistoalueeseen ja sen luontoon voit tutustut parhaiten pienellä muutaman tunnin jokiristeilyllä. Tigreen pääset Buenos Airesista vaikkapa junalla.