Budapest - Tonavan helmi


Budapest on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Tässä romanttisessa kohteessa vietät ihanan kaupunkiloman kohtuullisella budjetilla. Unkarin värikäs historia antaa Budapestille oman tunnelmansa. Budapest on erityisen tunnettu kulttuuritapahtumistaan, museoista, arkkitehtuurista, kylpylöistä sekä vilkkaasta yöelämästään. Myös shoppailumahdollisuudet sekä ravintolatarjonta ovat erinomaisia ja hinnat edullisia. Budapest on ihanteellinen pitkän viikonlopun kaupunkikohde sekä pariskunnille, perheille että kaveriporukoille.
Tonavan joki jakaa Budapestin vehreään Budaan ja modernimpaan Pestiin. Pestin puolella on paljon ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Budasta löydät puolestaan rauhallisempaa tunnelmaa kaupungin sykkeen keskellä. Budan linna museoineen on kuuluisa nähtävyys ja sen ympäristö on todella viehättävää aluetta ravintoloineen, putiikkeineen ja tunnelmallisine kujineen. Lähistöllä sijaitsee myös upea Matiaksen kirkko.


Nähtävää ja koettavaa Budapestissa
Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa.
Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi.

Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on edelleen kaupungin komein. Budapest on oikeastaan kaksi joen toisistaan erottavaa kaupunkia yhdessä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta.

Tutustu kaupunkiin opastetuilla kiertoajeluilla ja näe kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarien aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Vieraile Unescon maailmanperintölistalla olevalla Linnavuorella, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matiaksen kirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta voit ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Jos haluat hakea rentoa lomafiilistä, voit viettää päivän Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viidensadan vuoden takaa.
Museo- ja taidegalleriavalikoima on kattava ja monipuolinen, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä, olipa sitten kiinnostunut historiasta, taiteesta tai tieteestä. Kaupungista löytyy mm. Unkarin Kansallismuseo joka on maan suurin ja Patsaspuistoon on kerätty kommunistihallinnon kaaduttua patsaat ja muut sosialistiset monumentit.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Szentendren taiteilijakaupunki

Mielenkiintoinen päiväretkikohde on vaikkapa noin 30 kilometrin päässä Tonavan rannalla sijaitseva pieni ja historiallinen Szentendren kaupunki, joka hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Matka sinne taittuu laivalla Tonavaa pitkin noin kahdessa tunnissa ja takaisin Budapestiin voi palata vaikkapa nopeasti junalla.

Szentendren taiteilijakaupunki
Szentendren taiteilijakaupunki

Széchenyin kylpylä
Széchenyin kylpylä

Széchenyin kylpylä

Széchenyin kylpylä on Budapestin suurin terveys- ja lämminvesikylpylä. Kylpylästä löytyy sisä- ja ulkoaltaita ja kylpylän upea uusbarokkinen rakennus on 1900-luvun alusta. Vierailu Széchenyin kylpylässä on mainio tapa viettää rentouttava päivä Budapestissa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Unkariin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Budapestissa peritään kaupunkiveroa, joka on 4% majoituksen hinnasta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Näe Budapest Tonavalta käsin Nagycsarnok - Ostoksia ja hyvää ruokaa Rauniobaarit Széchenyin kylpylä
1

Paras tapa nähdä Budapest upeassa iltavalaistuksessa on jokiristeily. Illallisristeilyllä nautit hyvästä ruoasta ja upeista näkymistä kaikessa rauhassa. Risteilyt kestävät 1-2 tuntia ja ne on hyvä varata etukäteen. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään risteilyvarauksissa.

2

Budapestissa vieraillessa melkeinpä pakollinen käyntikohde on Nagycsarnok - Euroopan vanhin kauppahalli, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja suorastaan pursuaa ihmeteltävää, perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Huomioithan, että kauppahalli on kiinni sunnuntaisin.

3

2000-luvun alussa Budapestiin alkoi ilmestymään rauniobaareja vanhoihin hylättyihin rakennuksiin. Szimpla Kert on Budapestin ensimmäinen ja suosituin rauniobaarialue, joka avattiin 2002 vanhaan juutalaiskortteliin. Rauniobaareista löytyy mielenkiintoista karheutta, eriparisia pöytiä ja tuoleja, hauskoja sisustusratkaisuja toteutettuna kierrätystavaroilla ja paljon kasveja, toki myös musiikkia. Turistien ohella raunionbaareissa viihtyvät myös paikalliset ja iltaelämän lisäksi kuppilat ovat avoinna päivisinkin.

4

Oletko pelannut shakkia vedessä? Budapestin suurin ja suosituin kylpylä on Széchenyin kylpylä Kaupunginpuistossa. Kylpylärakennus on vuodelta 1913. Kylpylässä on sekä sisä- että ulkoaltaita, suurimmassa ulkoaltaassa vesi on 27 asteista ja lämminvesialtaassa 38 asteista. Erityisesti ulkoaltaat ovat suosittuja sekä kesä- että talviaikaan ja suosittelemmekin tekemään varauksen etukäteen.