Bryssel - EU:n ja herkuttelun pääkaupunki


Bryssel on EU:n ja Belgian pääkaupunki. Kuulostaako tylsältä? Sitä se ei todellakaan ole! Bryssel on kasvattanut suosiotaan kaupunkilomakohteena jatkuvasti, eikä syyttä. Brysselissä on paljon nähtävää ja ennen kaikkea maisteltavaa. Belgia on tunnettu hyvistä, jopa erikoisistakin, oluistaan ja lisäksi Brysselissä kohtaavat myös maailman eri keittiöt, joten kulinaristeille Bryssel on täydellinen kohde.

Brysselissä on noin miljoona asukasta ja kun lasketaan ympäröivät alueet mukaan, tuplaantuu väkiluku kahteen miljoonaan. Monien mielikuvissa Bryssel on harmaa EU:n hallintokaupunki, mutta todellisuus on aivan jotain muuta.

Nähtävyyksiä ja hienoa arkkitehtuuria on kaupungissa paljon ja välimatkat ovat keskustassa lyhyitä, joten kävellen pääsee lähes kaikkialle.

Hintatasoltaan Bryssel on Suomen tasolla, mutta ravintolaruokailu ja juomat ovat edullisempia, varsinkin keskusaukio Grand Placeen ulkopuolella. Simpukat ranskalaisilla on suuriman osan Brysselin kävijöiden listalla jota pitää maistaa.

Milloin Brysseliin kannattaa matkustaa?
Bryssel on ympärivuotinen kohde. Parhaat ilmat ovat toukokuusta lokakuuhun. Joulun aikaan tunnelmallinen joulutori Grand Placessa kutsuu nauttimaan joulun tunnelmasta.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Manneken Pis

Brysselin vastine Kööpenhaminan Pienelle Merenneidolle on Manneken Pis, josta on muodostunut Brysselin ”maskotti”. Pienellä Merenneidolla ja Manneken Pisillä on yhteistä yllättävän pieni koko. Manneken Pis on ainoastaan 61 senttiä korkea. Patsas sijaitsee kolmen korttelin päässä Grand Placelta. Manneken Pis on ollut ilahduttamassa Brysselin asukkaita ja vierailijoita jo 1610-luvulta lähtien. Nykyinen näkyvillä oleva patsas on tosin pronssinen kopio ja alkuperäistä patsasta säilytetään Grand Placella sijaitsevassa kaupungin museossa.
Manneken Pis
Manneken Pis

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Belgiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Brysselissä peritään kaupunkiveroa, joka on noin 7,50 €/huone/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Grand Place
1 Brysselin pääaukio Grand Place on kaikkien Brysselissä vierailevien käyntikohdelistalla. aukion ympärillä on toinen toistaan hienompia rakennuksia ja lisäksi siellä on lähes päivittäin tapahtumia. Joulun aikaan perinteinen joulutori ja kesäisin festivaaleja.