Bratislava


Vaikka Bratislava yllättääkin sinut monipuolisuudellaan ja kansainvälisyydellään, se on silti onnistunut säilyttämään pienen kaupungin olemuksen. Tonavan rantakaupunki Bratislava on valloittava, sympaattinen ja kerrassaan kutsuva! Slovakia sijaitsee Euroopan sydämessä, Karpaattien kupeessa. Idyllisessä Vanhassakaupungissa viivähdät helposti pidempäänkin. Täällä voit kurkistaa menneen maailman lumoon ja seuraavassa hetkessä siirtyä nopeasti kehittyvään moderniin Bratislavaan.

Vanhakaupunki
Bratislavan historiallinen keskusta on suurelta osin rauhoitettu jalankulkijoille. Huolella restauroitujen rakennusten lomassa vielä täysin alkuperäisessä asussaan seisovat rosoisen kauniit talot uhmaavat aikaa. Vanhankaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. vanha raatihuone ja Slovakian kansallisteatteri. Vanhankaupungin sydän on sen keskusaukio, joka on perinteinen kohtaamispaikka. Aukion keskellä suihkuavan suihkulähteen äärellä sinun on mukava levähtää hetki ennen kuin jatkat vaikkapa Tonavan rantaan, jonka suositun kävelykatualueen kahviloista voit tähystellä joelle. Täältä lähtevät kesäisin kaupungin edustalla risteilevät jokilaivat, joilta avautuu mielenkiintoinen perspektiivi kehittyvään nykyaikaiseen kaupunkiin.

Vanhastakaupungista löydät myös Mirbachin ja Palffyn palatsit sekä veikeitä patsaita, jotka virnistelevät sinulle puiston penkillä, kadunkulmissa tai jopa katuviemärissä. Pistäydy myös Unkarin kuninkaiden kruunajaiskirkkona toimineessa Pyhän Martinin katedraalissa.

Slovakialaisia ruokaperinteitä ja gourmet-herkkuja
Slovakian sijainti ja osittainen yhteinen historia Unkarin, Itävallan ja Tsekin kanssa näkyvät myös maan ruokakulttuurissa. Bratislava voi ylpeillä monilla gourmet-ravintoloillaan, jotka kestävät vertailun vaikkapa Pariisin ravintoloille hintatason ollessa huomattavasti kohtuullisempi. Ethän unohda maistella myös maan perinteisiä herkkuja, joita tarjoavat kaupungin slovakialaiset ravintolat.

Ostokset
Bratislavan maine ostoskaupunkina on kasvamaan päin. Vaikka Vanhastakaupungistakin löytyy monia mielenkiintoisia pikkuliikkeitä, kannattaa sinun suunnata myös sen ulkopuolelle paikallista ostostarjontaa katsastamaan. Ostoskaduilta löydät monien kansainvälisten huippumerkkien liikkeet vieri vieressä pienten käsityöliikkeiden ja -gallerioiden kanssa.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Bratislavan lentokentälle on huonot lentoyhteydet Suomesta. Wienistä, minne Finnair lentää päivittäin, on vain noin 45 minuutin ajomatka Bratislavaan. Matkahakumme hakee lentoyhteydet Wieniin.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Slovakiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Bratislavan hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Danubiana Meulensteen Art Museum Bratislavan linna
1

Jos olet modernin taiteen ystävä, suosittelemme vierailua noin 20 km:n päässä Bratislavasta patoalueella sijaitsevassa Danubiana Meulensteen Art -museossa. Jo itse rakennus ja ennen kaikkea sen sijainti Tonavaan kurottavan niemen kärjessä tekevät museosta vierailun arvoisen. Taidemuseota ympäröivä puistoalue moderneine veistoksineen on laajuudeltaan noin 8000 m², joten näkemistä riittää myös ulkona. Näkymät molemmin puolin virtaavalle Tonavalle ovat silmiä hivelevät. Danubianaan pääset helposti Bratislavasta bussilla tai kesäaikaan myös jokilaivalla.

2

Valkoisena hohtava Bratislavan linna sijaitsee kukkulalla vanhankaupungin vieressä ja sieltä avautuu kaunis näköala Tonavalle ja kaupunkiin. Linna-alueelta löytyy myös Slovakian historiasta kertova museo.