Bordeaux - Viinien ystävän paratiisi


Bordeaux sijaitsee Garonne-joen alajuoksulla Ranskan lounaisrannikolla. Kaupunki ei ole meren rannalla, mutta Atlantin rannoille ei ole pitkä matka. Bordeaux on tuttu viinin ystäville yhtenä maailman laadukkaimpana viinialueena.

Bordeaux kaupunki on alueen keskus ja varsinainen Ranskan viinien pääkaupunki. Hyvien viinien lisäksi Bordeaux tarjoaa kaunista arkkitehtuuria ja erinomaista ruokaa. Bordeaux on mainio kaupunkilomakohde pitkälle viikonlopulle. Bordeauxin viehättävä vanhakaupunki ja keskusta yleensäkin on helposti otettavissa haltuun kävellen. Kaupungissa on myös hyvin toimiva julkinen liikenne ja uudella raitiovaunulinjalla pääsee helposti liikkumaan ympäri kaupunkia.

Bordeauxissa on noin 240 000 asukasta ja laajemmin Bordeauxin alueella asuu noin miljoona ihmistä. Kaupunki ei siis ole mikään pikkukylä ja palvelut ja ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Jos haluat viettää Bordeauxissa pidemmänkin aikaa, niin kannattaa vierailla lähialueiden viinitiloilla joita on luonnollisesti todella paljon.

Lähimmät viinitilat sijaitsevat vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, joten vuokra-auto ei ole välttämätön. Oma auto ei ole välttämättä muutenkaan paras kulkuneuvo viinitiloilla vierailuun jos haluat maistella viinitilojen tuotteita.

Jos et halua lähteä kaupungin ulkopuolelle tutustumaan viinin viljelyyn, onnistuu siihen tutustuminen myös Bordeaxin kaupungissa. La Cité du Vin on valtava viinimuseo Bordeauxissa ja sitä on jopa tituleerattu aikuisten Disneylandiksi. La Cité du Vinissä vierähtää helposti koko päivä kierrellessä ja tutustuessa mielenkiintoiseen näyttelyyn viinin historiassa. Kierroksen jälkeen voi nauttia lasillisen itse näyttelyn pääaihetta museon terassilla.

Bordeauxiin kannattaa lähteä nauttimaan hyvistä viineistä ja ruoasta. Kaupunki itsessään on viihtyisä ja vanhakaupunki on todella viehättävä kapeine kujineen ja kauniine rakennuksineen. Bordeaux sopii hyvin aikuisille matkailijoille jotka arvostavat hyvää ruokaa ja juomaa.

Milloin Bordeauxiin kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Bordeauxiin on toukokuusta syyskuun loppuun.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Ranskaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Bordeaux´ssa peritään kaupunkiveroa, joka on 0,20 € – 4 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista