Bologna


Emilia-Romagnan maakunnan pääkaupunki Bologna tunnetaan vertaansa vailla olevasta gastronomiastaan. Bologna on myös vilkas kulttuurikaupunki, jonka arkkitehtuuri on häikäisevää. Bologna sopii matkakohteeksi kulinaristeille, jotka etsivät rentoa kaupunkilomakohdetta.

Nähtävyydet
Suurin osa Bolognan nähtävyyksistä sijaitsee ydinkeskustan vanhoissa kortteleissa. Piazza Maggiore -pääaukiota hallitsee mahtavalla olemuksellaan 1300-luvulta peräisin oleva San Petronio -tuomiokirkko sekä keskiajalla rakennettu kaupungintalo Palazzo Comunale. Viereistä Piazza Nettuno -aukiota koristaa upea Fontana di Nettuno -suihkulähde.

Bolognassa on yli 40 kilometriä upeita katettuja holvikaarikäytäviä, jotka ovat keskiaikaista perua. Keskiaikaiset Asinellin ja Garisendan kapeat tornit kohoavat Via Rizzoli -kadun päässä. 97 metriä korkean Torre degli Asinellin huipulle voi kiivetä portaita pitkin muutaman euron pääsymaksua vastaan. Torre Garisenda on selvästi matalampi, mutta se on Pisan tornin tavoin kalteva.

Bolognassa sijaitsee myös Euroopan vanhin yliopisto, jo vuonna 1088 perustettu Alma Mater Studiorum, jossa ovat aikanaan opiskelleet mm.

Dante Alighieri ja Petrarca.

Ostokset
Kaupungin parhaat ostosalueet löytyvät Piazza Maggiore -aukion ympäristöstä ja Via dell’Indipendenza -kadun varrelta. Quadrilateron alueen pikkukujien varsilla on markkinakojuja, putiikkeja ja paikallisia tuotteita pursuavia herkkupuoteja.

Ravintolat
Bologna tunnetaan Italian kulinaarisena pääkaupunkina, joten ravintolavalikoima on huikea. Bolognasta löytyy sekä tasokkaita huippuravintoloita että pieniä viihtyisiä ravintoloita. Bolognassa voit maistaa aitoa spaghetti bolognesea tai bolognalaista lasagnea. Bologna tunnetaan myös palvatusta lihasta, juustoista, käsintehdystä pastasta ja tietenkin jäätelöstä. Useat Italian laadukkaimmista jäätelöbaareista sijaitsevat juuri Bolognassa. Jos haluat päivällisen jälkeen jatkaa vielä iltaa, valitse illanviettopaikaksesi jokin kaupungin trendikkäistä baareista ja klubeista.

Finnair lentää suoraan Helsingistä Bolognaan touko-lokakuussa. Huhtikuussa suoria lentoja on tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Italiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Bolognassa peritään kaupunkiveroa, joka on 4 €/hlö/yö majoituttaessa 5,4 ja 3 tähden hotellissa. Veroa ei peritä alle 14-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista