Bilbao


Bilbao on todellinen kulttuurin ja ruoan ystävien kaupunkikohde. Bilbao on muuntautunut taantuvasta teollisuuskaupungista kulttuurin ja taiteen kaupungiksi viimeisen 20 vuoden aikana. Muutos on ollut häkellyttävä niin sen muodon kuin nopeudenkin suhteen. Bilbao on herättänyt henkiin vanhat teollisuushallit muuttamalla ne kulttuurikeskuksiksi ja asuintaloiksi. Guggenheim museo on kaupungin kuuluisin nähtävyys, mutta myös itse kaupunki on kasvanut kokonaisvaltaiseksi elämykseksi.

Bilbao on erinomainen pitkän viikonlopun kaupunkilomakohde. Tämä Baskimaan suurin kaupunki tarjoaa elämyksiä niin visuaalisesti kuin kulinaarisestikin. Bilbaossa päivät kuluvat arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä ihmetellen ja illat voit viettää herkullisten pintxos-aterioilla kaupungin useissa viehättävissä ja hyvissä ravintoloissa.

Bilbaon vanhakaupunki, Casco Viejo, on säilynyt aitona ja viehättävänä.

Casco Viejon kapeilla kujilla tuoksuvat baskimaan herkut ja pienet putiikit myyvät kaikkea sikareista keittiötavaroihin, kirjoihin ja vaatteisiin. Hintatason hieman Suomea edullisempi ja valikoimat ovat varmasti monipuolisemmat tai ainakin erikoisemmat kuin Suomen kauppakeskuksissa.  

Nervión joki virtaa Bilbaon halki kohti Biskajanlahtea. Helppo ja mukava tapa ottaa kaupunki haltuun on tehdä parin tunnin jokiristeily, joka kierrättää matkustajia Nervión joella keskustassa. Pidemmät risteilyt vievät matkustajat aina Biskajanlahdelle saakka.
Lähde ihastumaan baskimaahan ja Bilbaoon!


Puente Vizcaya
Puente Vizcaya

Puente Vizcaya

Puente Vizcaya on maailman ensimmäinen gondolisilta ja se kuuluukin UNESCOn maailmanperintökohteisiin.  Silta rakennettiin vuonna 1893 ja se roikkuu 45 metrin korkeudessa ja on 160 metriä pitkä. Silta toimii erikoisella periaatteella, sillä ihmiset ja autot kuljetetaan Nervión joen yli suurella gondolilla.. Silta sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta on vierailemisen arvoinen kohde.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on usein vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Bilbaon hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.