Berliini - Boheemi, villi, vapaa ja täynnä historiaa sekä kulttuuria


Berliini on ollut merkittävien historiallisten tapahtumien näyttämönä viime vuosisadan aikana. Historia onkin vahvasti läsnä kaupungissa ja monet elokuvistakin tutut historialliset nähtävyyden vetävät matkailijoita puoleensa.
Checkpoint Charlie, Berliinin muuri ja Brandenburgin portti ovat kuuluisimpia näistä.
Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsee Luftwaffen museo joka on todella näkemisen arvoinen paikka, varsinkin jos ilmailu on lähellä sydäntä.

Berliini on hurjasta historiastaan huolimatta, tai juuri siitä syystä, boheemi, villi ja vapaa missä kaikki on kaikille mahdollista.

Jos haet huikeaa yöelämää, hyviä ravintoloita ja railakasta meininkiä, löytyy tätä kaikkea Berliinistä. Kaikkea löytyy myös ostosmahdollisuuksien puolesta, joten shoppailijatkin viihtyvät Berliinissä mainiosti.

Koska Berliiniin kannattaa matkustaa
Kaupunkikohteena Berliinin vierailu ei ole ilmoista kiinni, mikä tekee siitä ympärivuotisen kohteen. Luonnollisesti talvisin ilmat ovat viileämmät ja sateisemmat kuin kesällä.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Saksaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Berliinissä peritään kaupunkiveroa, joka on 5% majoituksen hinnasta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Checkpoint Charlie DDR museo
1

Legendaarinen Checkpoint Charlie on tuttu lukemattomista vakoojaelokuvista. Tämä kylmän sodan rajanylityspaikka on nähnyt ja kokenut paljon. Nyt kaupunki on kuitenkin kasvanut vanhan raja-aseman ympärille, joten ole tarkkana kun suunnistat tänne, sillä muuten saatat mennä tästä pienestä rajavartijan kopista ohi.

2

Kannattaa käydä tutustumassa DDR museoon, joka on yksi Berliinin suosituimpia museoita. Täällä saat tuntumaa siihen millaista elämä oli Rautaesiripun takana, sillä rautaisemmalla ja ahdistavammalla puolella.
Museon osoite on: Karl-Liebknecht-Str. 1, 10178 Berlin, Saksa