Ateena - Antiikin aarteita ja tunnelmallisia tavernoja


Palla.

Historiallinen ja moderni Ateena


Plaka
Plaka

Plaka

Ateenan tunnelmallinen vanhakaupunki Plaka on kuin keidas suurkaupungin keskellä, Akropoliin jyhkeiden muurien alapuolella. Kaupunginosalle tyypilliset värikkäät rakennukset sympaattisine puutarhoineen reunustavat Plakan viehättäviä sokkeloisia kujia. Niitä pitkin kulkiessasi ja Plakan tunnelmaa aistiessasi on helppo ymmärtää, miksi tätä kaupunginosaa kutsutaan myös ”jumalten alueeksi”. Plakassa on paljon hotelleja sekä runsaasti mukavia tavernoja ja  ihastuttavia pikkuputiikkeja.


Akropolis-kukkula

Akropolis-kukkula on antiikin ajan merkittävin arkeologinen nähtävyys. Tässä koko Kreikan suosituimmassa turistinähtävyydessä käy varmasti jokainen Ateenassa vieraileva. Akropolis-kukkulaan liittyvät sekä Ateenan varhaisimmat kultit ja myytit että suurimmat uskonnolliset juhlat. Alueen tunnetuin nähtävyys on upea Parthenonin temppeli. Akropoliin muita käymisen arvoisia kohteita ovat mm. naishahmoisista pylväistään tunnettu Erekhtheionin temppeli, Dionysoksen teatteri sekä Herodes Atticuksen odeion, joka on kunnostettu teatteri- ja konserttikäyttöön. Akropolis-kukkulalta avautuu vaikuttava näkymä Ateenaan.

Akropolis-kukkula
Akropolis-kukkula

Sýntagma-aukio
Sýntagma-aukio

Sýntagma-aukio

Kreikan parlamenttitalon edustalla sijaitseva Sýntagma-aukio on Ateenan keskusaukio ja siellä on juhlistettu useita Kreikan historian merkittäviä tapahtumia. Aukion nimi "Syntagma" tarkoittaa perustuslakia ja se viittaa perustuslakiin, jonka Kreikan kuningas Otto myönsi vuonna 1843. Aukion reunalla, palamenttitalon edustalla on tuntemattoman sotilaan hauta, jota vartioivat evzones-sotilaat hameissaan ja tupsutossuissaan. Aukion ympäristössä on paljon hotelleja ja ravintoloita ja sen reunalta alkava Ermou on Ateenan suosituimpia ostoskatuja. Sýntagman metroasema on Ateenan vilkkain ja siellä on esillä aseman ja metrolinjan rakentamisen yhteydessä löytynyttä antiikin aikaista esineistöä.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan. Lennot ovat usein huomattavasti edullisempia arkipäivinä verrattuna viikonloppuun. Mikäli voit lähteä reissuun viikolla, voit säästää matkan hinnassa huomattavasti.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Ateenan lentokentälle 4.6.2022 - 6.8.2022.

Lennot lennetään Helsingistä tiistaisin ja lauantaisin. Paluu Ateenan lentokentältä Helsinkiin on keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Kreikkaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Ateenassa peritään kaupunkiveroa, joka on 0,50 € - 4 €/huone/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Akropolis-museo Ateenan kansallispuutarha Akropolis
1

Vuonna 2009 avatussa Akropolis-museossa on näytteillä yli 4200 esinettä. Museon pääasiallisena tarkoituksena on antiikin aikaisen esineistön säilyttäminen ja kunnostaminen. Sen neljässä kerroksessa on esillä mm. ne Parthenonin temppelin marmoriveistokset, jotka ovat säilyneet Kreikassa, Athene Niken temppelin muinaisjäänteet sekä muualta Akropoliin alueelta tehtyjä löydöksiä. Museo sijaitsee aivan Acropolis-metroaseman vieressä.

2

Ateenan keskustan harvoihin puistoalueisiin kuuluu Sýntagma-aukion ja parlamenttitalon vieressä sijaitseva Ateenan kansallispuutarha. Se toimii erinomaisena levähdyspaikkana kuumina kesäpäivinä tai rauhoittumispaikkana kiireisen kaupungin keskellä. Puutarhassa on pieniä lampia, eksoottista kasvillisuutta ja kasvitieteellinen museo. Kannattaa käydä myös puiston laidalla sijaitsevalla marmorisella Kallimármaro-stadionilla, joka on rakennettu antiikin aikaisen stadionin raunioiden paikalle vuoden 2004 Olympialaisia varten.

3 Ateenassa vieraillessa on Ateenan Akropolis must see kohde. Akropolis kohoaa 156m korkeuteen merenpinnasta ja hallitsee Ateenan kaupunkia korkeuksistaan. Kukkulalle kiipeäminen käy työstä ja onkin syytä muistaa ottaa mukaan vesipulloja kun lähtee tutustumaan tähän upeaan kohteeseen. Liput sisäänpääsyliput maksavat noin 20€.