Iloinen ja värikäs Amsterdam kutsuu sinut viihtymään
Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki ja yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, jossa on helppo viihtyä. Tässä elämäniloisessa ja värikkäässä kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa niin kulttuurimatkailijoille, ostosmatkalaisille kuin elämän nautiskelijoillekin. Amsterdamiin on helppo pistäytyä viikonloppumatkalle, mutta tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. Alankomaalaiset puhuvat erinomaisesti englantia, ja kaupungin rennossa ilmapiirissä on helppoa ja mukavaa lomailla milloin vain.

Amsterdamille tunnusomaista ovat värikkäät talot, pyöräilevät asukkaat ja kauniit, auringossa kimaltelevat kanavat, joiden vuoksi sitä joskus kutsutaan Pohjolan Venetsiaksi. Kanavan varren talot, kukkamarkkinat ja asuntolaivat ovat jo nähtävyyksiä sinänsä. Kanavaristeily onkin ehdottomasti mukavin tapa tutustua Amsterdamiin.

Kaupunki tunnetaan myös katumarkkinoistaan, joista suurin ja suosituin on Albert Cuyp Markt. Se sijaitsee De Pipjin sydämessä, josta on tullut yksi Amsterdamin vilkkaimmista ja trendikkäimmistä kaupunginosista.
Amsterdamissa on loppumaton määrä herkkupuoteja, kahviloita ja ravintoloita, joissa on edustettuna maailman monet erilaiset keittiöt. Visiitti juustopuotiinkin on paikallaan - suositut Edam- ja Gouda-juustot ovat kotoisin juuri Hollannista.

Hintataso on yleisesti samaa luokkaa kuin Suomessa, mutta kokemusten kirjo sitäkin rikkaampaa!

Nähtävää ja koettavaa Amsterdamissa
Suosituimpia ostoskatuja ovat keskustan Kalverstraat ja Nieuwedijk, joilta löytyy tarjontaa joka makuun. De 9 Straatjes on kauppakeskittymä, nimensä mukaisesti yhdeksän katua kattava alue, joka tunnetaan kivasta tunnelmasta sekä omintakeisista designer-putiikeista, taidegallerioista ja paikallisten suunnittelijoiden myymälöistä. Ostosmahdollisuudet ovat ylipäätään Amsterdamissa huikean hyvät.

Vilskettä ja vilinää Amsterdamin kaduilla ja kanavissa
Kaupungin keskustan vilinässä on helpointa ja vaivattominta liikkua kävellen. Pyöränvuokrauskin kannattaa, sillä tasainen maasto ja loistavat pyörätiet tarjoavat siihen ihanteelliset olosuhteet etenkin ydinkeskustan ulkopuolella. Lyhyiden etäisyyksien kaupunki on helppo ottaa haltuun – monille kapeille kaduille ei itse asiassa edes pääse autolla. Julkisista kulkuvälineistä matkailijalle kätevin on raitiovaunu, jolla on kattava verkosto. Erikoisuutena kaupungissa ovat paikallisliikenteen kanavabussit, joiden avulla liikkuminen onnistuu vesireittejä pitkin. Kaupunkiin voi tutustua myös mukavasti kanavaristeilyllä.


Näin löydät sopivimman vaihtoehdon
Näin löydät sopivimman vaihtoehdon

Näin löydät sopivimman vaihtoehdon

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Amsterdamin kanavat

Amsterdamin ydinkeskustaa ympäröi kanavakehä eli Grachtengordel. Neljän pääkanavan ympärille keskittyy Amsterdamin vilkkain elämä, mutta ulkopuolellakin on paljon nähtävää. Keskustassa välimatkat ovat lyhyitä ja siellä on helppoa ja mukavaa liikkua jalkaisin

Amsterdamin kanavat
Amsterdamin kanavat

Amsterdamin nähtävyyksiä
Amsterdamin nähtävyyksiä

Amsterdamin nähtävyyksiä

Van Gogh -museo on yksi Amsterdamin suosituimmista nähtävyyksistä. Museossa on maailman laajin kokoelma Van Goghin töitä, mutta myös muiden taiteilijoiden teoksia. Rijksmuseumissa eli kansallismuseo on puolestaan yksi maailman suurimmista taidemuseoista, jossa on esillä kuuluisimpien kulta-ajan maalareiden teoksia. Pysäyttävän katsauksen historiaan tarjoaa koskettava Anne Frankin talo. ”Nuoren tytön päiväkirjasta” tuttu museo on nykyään yksi Amsterdamin suosituimmista nähtävyyksistä, jonne kesäaikaan on yleensä jonotettava.


Milloin kannattaa matkustaa

Kaunis, monipuolinen ja vilkas Amsterdam lumoaa matkailijat ympäri vuoden. Kesäisin suosittu kaupunki voi olla ajoittain ruuhkainen, mutta kevät ja syksy ovat rauhallisempaa aikaa. Erityisen tunnelmallinen on myös joulunalusaika markkinoineen.

Milloin kannattaa matkustaa
Milloin kannattaa matkustaa

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Alankomaihin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Amsterdamissa peritään kaupunkiveroa, joka on 7% majoituksen hinnasta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Dam aukio Vondelpark
1

Dam-aukio on kaupungin keskeisin aukio, jonka laidalta löytyy kuninkaallinen palatsi ja kuuluisa, myöhäisgoottilainen kirkko Nieuwe Kerk.

2

Käy piknikillä Vondelparkissa, Amsterdamin suurimmassa puistossa.